Mi is az a Dryfix technológia?

Falazás nedvesség nélkül, gyorsan!


Az így elkészült fal élettartama akár 100-150 év is lehet!

A ma létező legkorszerűbb technológia!

A technológia alapja a Porotherm Profi tégla falazóelem, melynek felfekvő felületeit a kiégetést követően megcsiszolják, így rendkívül pontos építést tesz lehetővé. A Dryfix technológia már nem a klasszikus értelemben vett habarcsot használja az egyes sorok egymáshoz rögzítésére, hanem az erre a célra kifejlesztett speciális, igen erős PU alapú ragasztóhabot. Ezzel az – egyébként rendkívül gyors – eljárással télen még mínusz 5 fok hidegben is végezhető falazási munka.

A DRYFIX ragasztóhab egy olyan speciális pur-hab alapú ragasztó, mely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik. A DRYFIX ragasztóhab az építőiparban már ismeretes pur-hab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, mellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. A falazás sebessége a hagyományoshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet.

A Wienerberger Profi tégla Dryfix szerelőhabbal kombinálva kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkezik, továbbá jelentősen megnő a fal hőtároló képessége is. A falban kevesebb hőhíd alakul ki, mivel a téglák között minimális illesztési hézag keletkezik csak. Energiahatékonysági szempontból is ez a ma létező legkorszerűbb falazási rendszer.Center Lakópark